Vragen

Heeft u vragen over
dit product, neem dan
contact op met
Wim de Ridder

+31 36 531 4014

Heco-filtration

Heco Filtration

Kwaliteit in vloeistoffiltratie

 

Het Deense Heco Filtration A/S is gespecialiseerd in de productie en levering van filters en filtersystemen voor vloeistoffiltratie. De Gidts & Feldman vertegenwoordigt Heco Filtration in Nederland voor de procesindustrie, met name voor de range Auto-line zelfreinigende filters.

 

Voor elk proces het juiste filter

Sinds de oprichting in 1959, biedt Heco Filtration A/S talrijke filteroplossingen aan gebruikers in diverse industrieën. De range Heco Auto-line filters worden met name toegepast in Coatings en Food. Maar ook in de Scheepvaart, Chemie, Petrochemie, Farmacie, Papier & Kartonnage en Cosmetica-industrie.

 

Met een ervaren team engineers – die beschikken over actuele proceskennis – ontwikkelt en produceert Heco Filtration een breed gamma aan verschillende filterproducten. Daarnaast biedt Heco Filtration ook oplossingen op maat, die beantwoorden aan de specifieke behoeften van de individuele gebruiker. Met Heco Filtration en De Gidts & Feldman als partner, kunt u profiteren van 45 jaar ervaring op het gebied van Research & Development en de productie van filterinstallaties.

 

Betere processen en producten

Met hoogwaardige producten en oplossingen voor het filteren van vaste stoffen uit vloeistoffen dragen we bij aan het verbeteren van de kwaliteit van productieprocessen en eindproducten. Heco Filtration staat voor:

 • minimale productverspilling
 • operator-vriendelijk filtersysteem
 • grotere betrouwbaarheid, langere levensduur
 • betere bescherming van machines en apparatuur
 • gesloten filtersysteem, dus veiliger voor operators
 • compacte, ruimtebesparende, onderhoudsarme filters

 

Minder kosten, betere veiligheid

De Auto-line filters van Heco Filtration is een prima alternatief voor open filtersystemen (zoals trilzeven) of filtersystemen waarbij filtermedia (zoals filterzakken of filterkaarsen) gewisseld moet worden.
 Dat levert interessante voordelen op:

 • kostenbesparing
 • geen aanschaf van zakkenfilters en kaarsenfilters
 • geen arbeidskosten voor het wisselen van filterzakken en filterkaarsen
 • geen vervuilde filterzakken en filterkaarsen (chemisch afval)
 • geen logistieke kosten rondom zakken- en kaarsenfiltersystemen
 • minimaal productverlies
 • continuïteit in productieproces

 

De kracht van gesloten filtersystemen

Met Heco Filtration Auto-line filtersystemen kiest u voor het optimaliseren van aspecten als veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit. 
Daarom worden open systemen (zoals trilzeven) vaak vervangen door het gesloten Auto-line filtersysteem van Heco Filtration.
 Dit zijn de voordelen:

 • minder emissie
 • geen extra vervuiling van buitenaf
 • schone en geluidsarme werkomgeving
 • veiliger voor medewerkers (geen contact met het te filteren product)

 

Veelzijdig

Heco Filtration biedt ook filters voor de voedingsmiddelenindustrie. De Heco Auto-line voldoet aan de European Food Directive richtlijn 1935/2004 (onder meer voor kaaswei, wrongel, zetmeel, chocolade, pekelwater, plantaardige en dierlijke oliën en vetten).

 

Ook in de andere industrieën heeft Heco Filtration interessante toepassingen. 
Denk aan verf, inkt, kunsthars, lijm, zetmeelstromen, koel- en/of smeermiddelen, biobrandstoffen en de vele applicaties in de papierindustrie, zoals papier-coating. Kortom, Heco Filtration biedt hoogwaardige oplossingen voor het filtreren van vaste stoffen en verontreinigingen uit vrijwel alle laag en hoog viskeuze vloeistoffen.

 

Snel, creatief, economisch

Het brede assortiment Heco Auto-line zelfreinigende filters geeft een enorme flexibiliteit bij het selecteren van de componenten. Zo kunnen wij u – zowel technisch als economisch – gegarandeerd de meest optimale oplossing aanbieden.

 

Conform internationale normen

Alle filters kunnen worden geproduceerd conform de geldende normen, waaronder CE/PED, ATEX en EU directive 1935/2004. Ook speciale oplossingen zijn mogelijk: ons team van ingenieurs ontwikkelt de meest optimale oplossing. Deze wordt vervolgens op maat gemaakt en beantwoordt dus geheel aan uw specifieke eisen.
 Zo krijgt u gegarandeerd een oplossing die maximaal filtreert en minimaal onderhoud vereist.

 

Meer dan een leverancier!

Als u kiest voor Heco Filtration, dan kiest u voor een partner die meer is dan een leverancier van filters. Wij bieden u creatieve oplossingen en consultancy en we ontwikkelen, testen en vervaardigen de gekozen filtersystemen. Wanneer onze opdrachtgevers nieuwe projecten opstarten, worden we graag vanaf het begin betrokken, dus direct al in de ontwikkelingsfase. Zo bent u verzekerd van de beste passende filtratieoplossing – vanuit technisch en economisch oogpunt.

 

 

Heco Auto-Line Lineair Filter (Nederlandstalig)
Heco Auto-Line Roterend Filter (Nederlandstalig)
Heco Auto-Line Filters (Nederlandstalig)
Werking lineair en roterend Auto-Line Filter (animatie)