Vragen

Heeft u vragen over
dit product, neem dan
contact op met
Kees Bakker of Robert Baay

+31 36 531 4014

custom control sensors pressure switches, sensors, transducers

Custom Control Sensors

Bespaart kosten dankzij Dual-Snap

 

Custom Control Sensors (gevestigd in Chatsworth, CA USA) produceert een uitgebreide range hoogwaardige druk-, drukverschil-, vacuüm- en temperatuurschakelaars. De Gidts & Feldman is de exclusieve leverancier voor de Benelux.

 

Specificaties
  • testdruk tot 1700 bar
  • instel-range van 28” vacuüm tot 1100 bar
  • temperatuur -39 C t/m +332 C (volgens GOST -54°C)
  • SIL
  • CRN (Canada)
  • ROHSCCOE/PESO (India)
  • explosieveilig gecertificeerd: UL, CSA, ATEX, Baseefa, Cenelec, GOST-K, GOST-U, GOST-R (TR CU)

 

Dual-Snap

Het succes van de CCS-schakelaars is te danken aan het Dual-Snap-principe: een (voorgespannen) schotelveer veert onder druk door en veert na het ontlasten van druk weer terug. Zo bereikt men een consistent en reproduceerbaar schakelpunt. Die is ongevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals schokken (tot 10G), trillingen en omgevingstemperatuur.

 

Voor deze schakelaars is na verloop van tijd geen kalibratie nodig. De schakelaar zal altijd, dus ook na 10 jaar, functioneren op de oorspronkelijk afgestelde druk met een tolerantie van maximaal 1%. Hetzelfde geldt voor de ‘dode band’, ook die zal nooit veranderen.

 

Extreem goed

In de luchtvaart en ruimtevaart, waar de eisen extreem hoog zijn, kiest men al decennia lang voor CCS. Sterker nog: de enige schakelaar die op de maan staat is van CSS! Deze schakelaar wordt inmiddels met succes toegepast in de sectoren chemie, petrochemie, voedingsmiddelen en energie.

 

3x Kostenverlaging

Links ziet u standaardschakelaars, voorzien van een zogenoemd ‘flush diaphragm’. In de Amerikaanse papierindustrie, waar standaard drukpoorten bij drukschakelaars voortdurend vervuild en geblokkeerd raken, worden flush diaphragm-schakelaars veelvuldig toegepast. Ze blijken een effectieve en drievoudige kostenverlagende oplossing voor het gebruik van kostbare chemical seals.

 

RVS 316 of Hasteloy C

Deze schakelaar is verkrijgbaar met ‘natte delen’ van RVS 316 of Hasteloy C. Ideaal voor toepassing in de water- en afvalwaterindustrie. Het complete programma is leverbaar in aluminium, RVS 316 of combinaties van deze materiaalsoorten.

 

 

CCS Hazardous Area Short Form
CCS Non-Hazardous Area Short Form Flyer