Product specialist

Heeft u vragen? Bel
Kees Bakker

+31 36 531 4014

honeywell modulaire systemen en plc’s

Modulaire Systemen en PLC’s

Honeywell gebruiksvriendelijk en schaalbaar

 

Honeywell is een van de grootste spelers op het gebied van Distributed Control Systems (DCS). Omdat niet voor alle toepassingen een groot en complex regelsysteem nodig is, heeft Honeywell gebruikersvriendelijke en schaalbare oplossingen. Enkele voorbeelden:

 

HC900

Een ideaal regelsysteem voor applicaties tot maximaal 1920 I/O points. Dankzij de onlangs verkregen TÜV-certificering, kan de HC900 ook worden gebruikt in SIL 2 applicaties, zoals als het Emergency Shutdown System (ESD) of in andere kritische toepassingen.

 

Het systeem is modulair opgebouwd uit I/O racks in 3 maten, voor 4, 8 of 12 slots, waar een keur aan I/O modules in passen. Afhankelijk van de toepassing zijn 3 verschillende CPU’s beschikbaar (al dan niet redundant), inclusief redundante power supplies en optioneel met remote I/O.

 

Configuratie van de HC900 gebeurt met de HC900 Designer Software. Die is uiterst gebruikersvriendelijk! Dankzij eenvoudig knippen en plakken van voorgeconfigureerde functieblokken, kunt u applicaties eenvoudig opbouwen. Die kunt u vervolgens offline én online testen met een ‘debug tool’.

 

Als lokale HMI (Human Machine Interface) is het 900 Control Station beschikbaar. Dit industriële LCD touchscreen paneel is er in 10” en 15”. Optioneel te voorzien van maximaal 2GB geheugen voor data trending en logging. Het 900 Control Station is eenvoudig te programmeren met de bijgeleverde software, met voorgeprogrammeerde displays en grafische afbeeldingen.

 

Masterlogic 200

Een compacte en modulaire PLC voor snelle toepassingen. De PLC-programma’s worden uitgevoerd met een snelheid van 42ns per stap. De programmering gebeurt met de IEC 61131-3 set van programmeertalen. Het systeem is schaalbaar tot wel 23000 I/O punten en optioneel volledig redundant uit te voeren.

 

SCADA systeem

Als Supervisory Control and Data Acquisition boven de HC900 en de Masterlogic 200, heeft Honeywell een passende oplossing: het Experion HS pakket. Dit is de light versie van het bekende Experion PKS systeem.