Honeywell Experion LX

De Gidts & Feldman heeft het eerste Honeywell Experion LX systeem in Europa geleverd. Experion LX is een Distributed Control System (DCS) dat exclusief wordt vermarkt door Honeywell Channel Partners. Het systeem is een afgeleide van het succesvolle Experion PKS, dat wereldwijd in de procesindustrie wordt toegepast.

Makkelijk schaalbaar

De eindgebruiker – Transnational Blenders (Dordrecht) – mengt smeeroliën op klantspecificatie voor de scheepvaart- en automotive industrie. Het procesbesturingssysteem op basis van een maatwerk C++ applicatie, was instabiel en kon niet meegroeien met de toegenomen productiecapaciteit. Onze klant, LC Engineers & Consultants, heeft na een intensief traject met de eindgebruiker het Honeywell Experion LX systeem als meest geschikte oplossing geselecteerd. Experion LX systeem is zeer flexibel en makkelijk schaalbaar en dus ‘the perfect fit’. Een van de features van Experion LX is de Profibus Gateway. Hiermee sluit het systeem naadloos aan op de remote I/O van alle toonaangevende fabrikanten. De bestaande remote I/O van Transnational Blenders kon dus gehandhaafd blijven.

Besturingskasten met remote I/O

Naast de nieuwe besturingskast met de Controller en twee Profibus Gateways, leverde De Gidts & Feldman nog meer: drie besturingskasten met remote I/O (communiceert met glasvezelverbindingen met de Controller) en de Honeywell niveau- en temperatuurtransmitters.

Soepele implementatie

LC Engineers & Consultants (Industrial Solution Provider voor Honeywell) is verantwoordelijk voor de implementatie van het systeem. Dankzij hun ruime ervaring met de Honeywell systemen – én de goede samenwerking met De Gidts & Feldman – is de implementatie soepel verlopen.

Facts & Figures

Centrale besturingskast met 2x C300 series 8 Controller CPU, 2x Profibus Gateway, 3x fibre optic module
3x remote I/O kast met Fibre optic modules, HART AI/AO en 24VDC DI/DO
Redundante Server set, 3x Client PC met Experion LX software
eServer voor de functie van ‘webportal’ en ‘remote support gateway’

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker