Mooie order voor Maleisië

Ons zusterbedrijf Imperial Valve kreeg een bijzondere order Van Leeuwen Pipe & Tube Malaysia, onderdeel van de Van Leeuwen Pipe and Tube Group. Het gaat om injectie- en monstername ‘Double Block & Bleed afsluiters’ gemaakt van het exotische materiaal Inconel Alloy 625 en voorzien van een speciale coating.

Maatwerk met korte levertijd

De eindgebruiker – Bumi Armada Berhad uit Maleisië – vroeg meerdere offertes aan voor acht sampling valves en drie chemical injection valves. Imperial Valve was een van de aanbieders. Wim de Ridder – Sales Manager bij Imperial Valve – zegt dat drie factoren een rol speelden bij de keuze van Van Leeuwen voor Imperial Valve. “Ten eerste was het materiaal Inconel Alloy 625 een harde eis. Wij vermoeden dat veel Aziatische aanbieders hier moeite mee hebben, maar voor ons is het geen enkel probleem. Ten tweede hebben we een zeer scherpe prijs aangeboden. En tot slot: wij konden gegarandeerd voldoen aan de vereiste levertijd – ik vermoed dat dit de doorslag heeft gegeven. Op 23 november 2015 werd de order formeel bevestigd, op 24 februari 2016 hebben we de afsluiters geleverd. Dat is relatief kort bij dergelijk maatwerk.”

Quill/probe volgens klantspecificatie

De afsluiters worden geïnstalleerd op de FPSO Madura, een nieuw te bouwen Floating Production Storage and Offloading schip. Op dit moment is in Singapore de bouw in volle gang. Wim de Ridder zegt dat Imperial Valve goed is ingespeeld op dergelijk maatwerk: “We hebben de tekeningen laten maken in onze fabriek in Denemarken. Het was vooral cruciaal dat de quill/probe de juiste afmetingen kreeg.” Na de goedkeuring van de tekeningen door de eindgebruiker is de productie gestart. Vooral de machinale bewerking van het materiaal Inconel Alloy 625 was tijdrovend.

Inspectie voor verzending

Kort voor de verscheping naar Singapore zijn de afsluiters in Denemarken (op de fabriek van Imperial Valve) getest door een inspecteur van Intertek Inspection Services Scandinavia. Dit in opdracht van de eindgebruiker. Wim de Ridder was daarbij aanwezig: “Ik heb de inspecteur uitleg gegeven over de wijze waarop we de afsluiters hebben gecoat. Zo hebben we de delen waar de pakkingen komen niet gecoat, om interne schade door het coatingproces te vermijden. Overigens had de inspectie een positief resultaat: alle elf afsluiters zijn op druk getest en goedgekeurd.”

Van Leeuwen onze agent in Maleisië

Na de aflevering reisde Dave Pascoe – Sales Director bij Imperial – af naar Kuala Lumpur om er met vertegenwoordigers van Van Leeuwen te praten over een nauwere samenwerking. Het resultaat is dat Van Leeuwen Pipe & Tube Malaysia agent is voor Imperial Valve, voor Maleisië en Singapore. Onze afsluiters zijn een waardevolle aanvulling op het assortiment van Van Leeuwen Tube Malaysia.

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker