Niveaumeting procestanks

Nog een paar dagen en dan maken ze een lange reis over zee: van Rotterdam, via Singapore naar Australië: 17 ‘magnetic operated level gauges’ van Intra Automation, met daarop transmitters van Honeywell. Een fraai staaltje maatwerk, ontwikkeld voor de procesindustrie.

100% maatwerk

Sales Manager Kees Bakker van De Gidts & Feldman (rechts): “Dit zijn echte ‘engineered solutions’. Aan de hand van de data die onze klant beschikbaar stelt, worden de instrumenten nauwkeurig berekend en samengesteld. Daarbij houden we rekening met allerlei factoren: mechanische eigenschappen van het procesvat waarop de niveaumeters worden gemonteerd, ontwerpdruk, temperatuur en dichtheid van de procesvloeistof.”

Sales Engineer Steven Janssen (links) vult aan: “Ook de vlotter, met daarin de magneet die het niveau doorgeeft aan de indicatierail en de transmitter, is zorgvuldig gekozen. Die is nauwkeurig gemaakt voor een bepaald soortelijk gewicht, is van het juiste materiaal en sterk genoeg om de druk in het vat te weerstaan.”

Variant van PED-normering

Dit project gaf een bijzondere uitdaging. Kees: “Vanwege de eindbestemming dienen de instrumenten te voldoen aan AS3920, een Australische variant van de Richtlijn Druksystemen en Drukapparatuur (PED). Die garantie kunnen we geven.”

Facts & Figures

Eindgebruiker: oliemaatschappij in Australië
Klant: Contractor in Nederland
Fabrikant transmitter: Honeywell
Fabrikant magnetisch bediende niveaumeter: Intra Automation
Leverancier: De Gidts & Feldman
Drukklasses: 300, 600 en 1500#
Bijzonderheden: IECEX Certificering, AS3920 Certificering (Australische PED)

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker