Puur Goud

De Gidts & Feldman kreeg een grote opdracht van een Nederlandse olieraffinaderij. Het betreft Honeywell Smartline ST800 druk- en drukverschiltransmitters, waarvan de membranen voorzien zijn van een laag puur goud.

Waterstofdiffusie voorkomen

Dit klinkt bijzonder, toch komt het vaker voor. De membranen worden van goud voorzien om te voorkomen dat waterstofatomen tijdens het kraakproces kunnen diffunderen door de membranen van de transmitters. Deze membranen zijn normaal gesproken van hoogwaardige staalsoorten (zoals RVS 316 of Hastelloy C-276) maar voor deze speciale toepassing is dat niet voldoende.

RVS 316 met 16 micron goud

De meetcellen van de transmitters worden voorzien, in een nauwkeurig elektrolyseproces, van een goudlaag van circa 16 micron, dat jarenlang betrouwbare metingen garandeert. Van alle transmitters die op de markt verkrijgbaar zijn, is de Honeywell Smartline het meest geschikt voor het opbrengen van een goudcoating. De membranen van Honeywell zijn namelijk standaard van RVS 316. Hierop hecht goud beter dan op Hastelloy C-276, dat veel andere fabrikanten als membraanmateriaal gebruiken.

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker