Standaardisatie

StandaardisatieHet aantal druktransmitters drastisch verkleinen. Die standaardisatie biedt vele voordelen: meer overzicht, lagere kosten, kortere levertijden. Mooi voorbeeld van proactief handelen, dat hoort bij de adviserende rol van De Gidts & Feldman.

Project ‘levensduurverlenging ketels’

Een van onze klanten – een energieleverancier in Zuid-Limburg, die stroom en stoom aan het bedrijfsleven levert – startte het project ‘levensduurverlenging van ketels’. Daarvoor was het nodig diverse instrumenten te vervangen, waaronder een aantal druktransmitters. De Gidts & Feldman werd uitgenodigd een offerte uit te brengen voor nieuwe Honeywell SmartLine druktransmitters.

Van 25 naar 6 modellen

Kees Bakker, sales manager bij De Gidts & Feldman zag ter plekke een enorme diversiteit aan Honeywell druktransmitters, met kleine verschillen in de specificaties. Dat kwam vooral doordat deze instrumenten niet alleen rechtstreeks door de klant zijn ingekocht, maar ook via installateurs en contractors. Bakker: “Ik telde wel vijfentwintig verschillende types en heb toen voorgesteld dit aantal terug te brengen naar zes modellen. Die optie werd met open armen ontvangen, toen de klant daarvan de voordelen zag. De winst zit ‘m vooral in het gemak, omdat het voorraadbeheer veel overzichtelijker wordt. Ze hoeven immers nog maar zes types op voorraad te houden. Dat dit ook kosten bespaart, spreekt voor zich.”

Kortere levertijden

De zes modellen – Honeywell SmartLine druktransmitters – zijn grotendeels identiek (qua materiaal, certificering, procesaansluitingen en communicatieprotocol). Ze onderscheiden zich uitsluitend in het meetbereik. Naast de genoemde voordelen, is er nog een winstpunt van de standaardisatie: Bakker: “Omdat het gaat om slechts zes verschillende modellen, hebben we besloten voor deze klant voorraad aan te houden, waaruit we direct kunnen leveren.” Meer weten? Kees Bakker beantwoordt graag al uw vragen. Bel 06 51 31 17 68 of stuur een mail: k.bakker@dgfg.nl

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker