Teruggave van energiebelasting op aardgas

Wist u dat in bepaalde situaties een deel van de energiebelasting terug kunt krijgen? Dat is onder andere mogelijk wanneer:

  • U aardgas gebruikt voor het opwekken van elektriciteit in een installatie met een elektrisch rendement van minimaal 30%
  • U aardgas gebruikt voor metallurgische en mineralogische procedés
Elster Rabo met EK205

Een betrouwbare en ijkwaardige gasmeter

Een standaard gasmeter, welke het debiet meet in m3/h is niet voldoende.

Voor de berekening en onderbouwing van de teruggave dient u een betrouwbare en ijkwaardige gasmeter te gebruiken die voorzien is van een Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EVHI). Deze corrigeert het verbruikte gas uit de gasmeter op basis van druk, temperatuur en compressibiliteit. De uitlezing van dit instrument is in normvolume (Nm3), ofwel het aantal kubieke meters bij 0 °C en 1013,25 mbar . Met deze waarde kan men aantonen wat het verbruik is wat in aanmerking komt voor de teruggave energiebelasting.

Dé specialist in gasmeters

Er zijn verschillende typen gasmeters die geleverd kunnen worden met een EVHI. De meest voorkomende typen zijn de roterende gasmeters (ook wel verdringingsmeter of PD/Positive Displacement meter genoemd) en de turbinemeters. De keuze voor een bepaald type meter hang af van een aantal factoren, zoals het minimale en maximale debiet (turn-down ratio), het maximaal toelaatbare drukverlies en de beschikbare ruimte in de leiding.

Een EVHI kan in sommige gevallen achteraf op een bestaande gasmeter worden gebouwd.

De Gidts & Feldman B.V. is de officiële distributeur van Honeywell Elster gasmeters. Onze productspecialisten vertellen u graag meer over de Honeywell Elster gasmeters en de mogelijkheden om voor teruggaaf van energiebelasting in aanmerking te komen.

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Kees Bakker

Director, Sales & Marketing +31(0) 36 522 92 75 sales@dgfg.nl Follow on LinkedIn Kees Bakker